Vitalentum voor ondernemers

Voor ondernemers is Vitalentum de gids bij persoonlijke- en bedrijfsontwikkeling. 

Wij helpen jou om je ondernemerskwaliteiten aan te vullen met leiderschapskwaliteiten. Dat begint met persoonlijk leiderschap: het kennen van jezelf en jezelf kunnen regisseren

Persoonlijk leiderschap  is de start op weg naar verbindend leiderschap in je bedrijf . Verbindend leiderschap gaat uit van Human Beings in plaats van Human resources. . Met de krapte in de arbeidsmarkt zijn mensen  essentieel is voor het succes van het bedrijf. Hierin zijn verbinding – vertrouwen en vrijheid drie belangrijke pijlers.

Wij coachen om te komen tot persoonlijk leiderschap dat past bij jou en wij helpen je de juiste strategische keuzes te kunnen maken. Wij  kunnen je indien nodig verbinden met professionals en experts op divers gebied uit ons netwerk.

Waar herken jij je in?

 

 

Opgebrand

 
 
 

 Als ondernemer bedrijf je topsport. Scherp, constant alert, creatief en gefocust ben je bezig met je bedrijfsvoering. Je hebt bergen energie en verkeert in een flow. Het geeft je een fantastisch gevoel. Je doet er nog een schepje bovenop en dan plotseling slaat de flow om in vermoeidheid, prikkelbaarheid en voel je je geleefd door je agenda. Je hebt minder energie maar vindt toch dat je door moet gaan. 

 

Je hebt een relatie, misschien ook kinderen . Het is niet altijd makkelijk om een bedrijf  te runnen  en ook nog de liefdesrelatie met je partner te onderhouden. Door crisissituaties of  andere zakelijk druktes ontbreken aandacht en tijd soms. Hierdoor kan relatiestress ontstaan. Niet nodig en zelfs jammer want ondernemers met een goede relatie hebben een succesvoller bedrijf. Wacht niet tot het echt misgaat maar investeer samen met Vitalentum in jullie relatie.

 

 

Ondernemen en relatie

 
 
 
 
 

 

 

Groei en leiderschap

 
 
 
 
 

 

Je worstelt met de groei van je bedrijf. Je hebt wel ondernemerskwaliteiten maar merkt dat je tekort schiet in leiderschapskwaliteiten en je wilt jezelf beter leren kennen en je persoonlijk leiderschap vergroten.  Je vindt het lastig om je  medewerkers betrokken te houden Of je worstelt met de balans tussen werk en privé

 Je hebt een familiebedrijf. Keihard werken en de kracht van de familiebanden benutten om samen het bedrijf te laten groeien en bloeien. Maar die kracht van de familiebanden wordt vaak de beperking als er bijvoorbeeld door generatieverschillen tegengestelde inzichten ontstaan. En durf je dan je mond open te doen of bewaar je liever de goede vrede en krop je het op omdat het familie is. Conflicten kunnen hoog oplopen wat ten koste kan gaan van de bedrijfsvoering.

 

 De knellende band van het familiebedrijf

 
 
  

Of…. er kunnen legio aanleidingen zijn om het zelf even niet meer te weten en de begeleiding van een coach in te schakelen. De huidige economische crisis kan tot een groot aantal problemen leiden en je mentale weerbaarheid minder maken.

Het helpt om samen met ons naar je situatie te kijken. Door afstand te nemen, te sparren en kritische vragen te beantwoorden krijg je inzicht en zul je sneller in staat zijn verandering in je situatie aan te brengen.

Geen langdurige trajecten maar maatwerk afgestemd op wie jij bent. En het resultaat, dat bepaal jij zelf, want daarvoor ben je ondernemer.

De eerste stap begint hier.