De valkuil van succes

Maatschappelijke veranderingen grijpen in een hoog tempo om zich heen. We voelen het, ondergaan het en accepteren het als vanzelfsprekend. De eisen die aan ons worden gesteld   nemen we tot ons ons als dagelijkse kost, op het werk en privé, 24 uur per dag. Maar ook leggen we die eisen onszelf op: We gaan mee in een niet te stoppen stroom van ontwikkelingen op een zeer divers gebied. 

Vaak willen we het ook zelf. We zijn gedreven, ambitieus en lopen over van positieve energie. We voelen ons goed en hebben er zin in. Het kan niet op. Ook privé hebben we, vaak met het nodige ‘kunst en vliegwerk’, de zaakjes op orde.

Maar gunnen we onszelf de tijd om af en toe eens stil te staan bij de vraag: ”wat heb ik er voor over om mijn ambities waar te maken en succesvol te zijn?” Het maakt hierbij niet uit of je nu werknemer of werkgever/ondernemer bent.

Pas wanneer we terugkijken, één jaar, vijf jaar of nog verder terug ervaren we welke impact deze, vaak immense, consequenties van succes op ons hebben gehad. Soms met alle schade van dien.

Waarom doen we het niet regelmatig? Enige reflectie is op z’n plaats om inzicht te houden in je eigen mogelijkheden en onmogelijkheden.  Jouw gedrevenheid, intrinsieke motivatie en ambities vormen de voorwaarden tot jouw succes, maar wapen jezelf tegen de stress die dit met zich mee kan brengen. Zowel op het werk als privé. Zorg ervoor dat het vuurtje blijft branden, raak niet opgebrand.

Wanneer je de ladder van het succes beklimt en ervan geniet, sta dan dus egelmatig stil bij het moment dat daarna komt, wanneer de energie afneemt en het succes niet meer wordt ervaren. Het draait om drijfveren, verbinding en vitaliteit! Enige ondersteuning tijdens je carrière is je winst voor daarna!  Vitalentum biedt coaching en reflectiegesprekken om samen met jou te zorgen dat je niet van de ladder afvalt.

De valkuil van succes
Getagd op: